Za končne porabnike

Prenavljate ali gradite objekt in razmišljate, da bi ga opremili s pametno inštalacijo.

Na trgu je več tipov pametnih inštalacij. Zakaj bi se odločil ravno za KNX?
Na trgu je res več tipov pametnih inštalacij. Razlikujejo se na več načinov. KNX je standardiziran sistem. To je glavna prednost – poleg drugih. Tako imate na voljo cel kup, proizvajalcev KNX opreme in KNX sistemskih integratorjev. Če niste zadovoljni z vašim sistemskim integatorjem, lahko pokličete drugega. Če proizvajalec KNX opreme nima željenga dela ali kosa opreme, ga lahko kupite pri drugem proizvajalcu. Dokler je predviden za uporabo v KNX sistemu, ga lahko uporabite in bo deloval.

Kaj vse se lahko vključi v pametno inštalacijo?
Najbolj osnovna funkcija je

Kaj pa če zmanjka elektrike (ko gredo stvari narobe)?
Verjetno najbolj pogosto zastavljeno vprašanje. Če objekt nima UPS-a ali električnega generatorja, električni porabniki ne morejo delovati. Ne glede na to, kakšna inštalacija je vgrajena. Pri pametni inštalaciji se nastavi, kaj se zgodi (v kakšno stanje naj grejo naprave), ko se elektrika vrne.

Zakaj bi se odločili za pametno inštalacijo?
Pametni objekt ponuja prilagodljiv način uporabe vgrajenih sistemov. To pomeni udobje, praktičnost, varnost in celo varčevanje. Objekt oplemeniti in ga pripravi na morabitne spremembe, ki ga čakajo v prihodnosti.

Ampak, kaj pa cena?
Zgodba je podobna kot pri nakupu avta – za osnovne funkcije (razsvetljava ON/OFF, senčila, stikala, upravljanje na daljavo) je cena lahko zelo sprejemljiva. Kako visoko bo šel strošek, je odvisno od želja uporabnika in dodatkov, ki jih želi.

Kaj je potrebno, da se naredi okvirna ponudba za pametno inštalacijo?
Za grobo oceno lahko pošljete (gasper.pirnat(at)elektro-pirnat.si) arhitekturni tloris, lokacijo objekta in spisek želja. Na podlagi tega se naredi okvirna ponudba, ki lahko služi za nadaljne pogovore.
%d bloggers like this:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close