Programska oprema (ETS)

Kaj je ETS?
ETS
  je okrajšava za Engineering Tool Software; od proizvajalca neodvisno konfiguracijsko programsko orodje za oblikovanje in konfiguracijo pametnih inštalacij z KNX sistemom. Programsko orodje ETS, teče v Windows okolju.

Logo_KNX_NEU.gif

Zakaj ETS?
KNX organizacija kot ustanovitelj in lastnik KNX standarda ponuja ETS programsko orodje, ki je del KNX standarda in zato del KNX sistema. To pomeni naslednje prednosti:
> garancija maksimalne kompatibilnosti ETS programa z KNX standardom
> vse produktne podatkovne baze certificiranih KNX proizvajalcev se lahko uvozi v ETS
> kompatibilnost starih ETS produktnih podatkovnih baz in projektov prejšnjih verzij ETS programa
> povsod po svetu vsi uporabljajo eno in isto ETS programsko orodje za vsak KNX projekt in vsako KNX certificirano napravo. Zanesljiv prenos podatkov je zato zagotovljen.

Kje kupiti licenco za programsko orodje?
ETS programski paket trži krovna KNX organizacija in je voljo preko njihove spletne trgovine (www.knx.org). Licenca ima obliko USB ključa (“dongle”). To pomeni, da imate lahko program nameščen na več računalnikih, v polni verziji (odvisno od licence) deluje, samo tisti z vstavljeno licenco. Program je na voljo v treh nivojih:
> ETS Demo: polno delujoč, projekti do 5 elementov – mali testni projekti, učenje
> ETS Lite: polno delujoč, projekti do 20 elementov – mali in srednje veliki projekti
> ETS Professional: polno delujoč, neomejeni projekti – za profesionalce
> ETS Home: polno delujoč, možno je narediti samo en projekt z maksimalno 64 napravami – namenjen lastnikom objektov, ki si želijo sami programirat KNX sistem

website_medium.jpg

Namig:
ETS Lite dobite brezplačno, če se udeležite KNX osnovnega tečaja ali ETS e-campus tečaja na spletni strani KNX organizacije. Nosite samo manipulativne stroške in poštnino (cca 80 EUR).

%d bloggers like this:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close